24 sierpnia 2012

Kotleciki z cukinii

Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej ich nie robiłam i nie byłam do końca do nich przekonana, ale genialnie smakują i są dobrym rozwiązaniem na szybki, letni obiad :)


Składniki:

- pół dużej cukinii
- 1 jajko
- mąka
-bułka tarta
- sól, pieprz
- olej

Sposób wykonania:

1. Myjemy cukinię, kroimy w grube krążki.
2. Osuszamy cukinie i doprawiamy solą i pieprzem.



3. W miseczce przygotowujemy roztrzepane jajko, a w dwóch pozostałych mąkę i bułkę tartą.
4. Cukinię obtaczamy kolejno w jajku, mące i bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.



Smacznego!:)



Warzywa psiankowate 2012

7 komentarzy:

  1. smaczne sa z cukini! idealne na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwszy raz u ciebie jestem i na pewno będę jeszcze zaglądać.:)
    Genialny pomysł z ta cukinia, jeszcze nie robiłam takich kotlecików.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie kotleciki. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Kotleciki oczywiście świetne, ale ten wazon wymiata:) sama robiłaś, uwielbiam takie rzeczy handmade!

    OdpowiedzUsuń